12 Haziran 2008 Perşembe

Resim Öğretmeninin Müthiş Başarısı


Tire'de Kutsan Anadolu Lisesi�nde görev yapan 53 yaşındaki 29 yıllık resim öğretmeni Fatih Bilgin emekliliğe hazırlandığı şu günlerde müthiş bir başarıya imza attı.
Fatih hoca, 29 yıllık resim öğretmenliği hayatında kendi branşında tam 29 öğretmen yetiştirmeyi başardı. Emeklilik dilekçesini okul yönetimine veren ve artık kendini tamamen sanata adayarak, resim sergileri açmak isteyen Fatih Bilgin'in tek dileği de Kutsan Anadolu Lisesinde ki resim atölyesini eski bir öğrencisine bırakabilmek.

SERGİLER AÇACAK
Yetiştirdiği 29 öğrenciden beşinin Tire'de, diğerlerinin de yurdun çeşitli yerlerinde resim öğretmeni olarak görev yaptığını, yaşlı fakat gurur dolu gözlerle anlatan Fatih hoca, "Öğrencilerimin emeklilik dilekçemi verdiğim bu gün de yanımda olmaları beni çok duygulandırdı. 29 yıllık aktif öğretmenlik hayatımda Bayındır Ülfet Onat, Tire şehit Albay İbrahim Karaolanoğlu ve son olarak da Kutsan Anadolu Liselerinde görev yaptım. Uzun yıllar içinde çalıştığım ve bir çok öğrenci yetiştirdiğim resim atölyemi eski öğrencilerimden birine bırakmak istiyorum. Yıllarca resimle uğraşmama rağmen, kendimi öğrencilerime adadığım için hiç kişisel yada karma resim sergisi açma fırsatım olmadı. Emekliliğimde kendimi resim sanatına adayacağım."Şeklinde konuştu.

ATÖLYEYİ DEVRALACAKLAR
Fatih Bilgin'in eski öğrencilerinden ve halen Tire'de çeşitli okullarda görev yapan Işık Ödemiş, Necmettin Kahya, Kutsal Akgün, Mahmut Saltuk ve Mehmet Saruhan adlı resim öğretmenleri ise, kendilerini hayata hazırlayan Fatih hocaya minnettar olduklarını belirterek, " Hocamız yaz tatillerinde bile çalışarak, bizler için ter döktü. Emekliliğe hazırlandığı bu günlerde aramızda konuşup anlaştıktan sonra onun son isteğini yerine getirmeye çalışacağız.İçimizden biri, onun bizleri yetiştirdiği atölyesinde yeni yeni öğrenciler yetiştirebilmek için bayrağı devralacak. Kendisine emeklilik hayatında başarılar dileriz. Diğer arkadaşlarımızda burada olsalardı onlarda aynı şeyi yaparlardı." Dediler.

haberin ayrıntıları için: www.tiremportal.com