12 Haziran 2008 Perşembe

Eczacınızı Zor Durumda Bırakmayın


Tire Eczacıları Bölge Temsilcisi Yardımcısı 20 yıllık eczacı Ali Taykut, hastaları uyararak, sağlık karnelerini eczanelerde bırakmamalarını istedi.
Sağlık karneleri ile kesilmiş ilaç kupürlerinin eczanelerde bulunmasının suç olduğuna dikkat çeken Ali Taykut, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile İzmir İl Sağlık Müdürlüğü müfettişlerinin konunun sıkı takipçisi olduklarını ifade ederek, "Hem siz, hem de eczacınız zor durumda kalarak suçlu duruma düşmesin. Sağlık karnelerini eczanelerde bırakan hastaların yakalandıkları taktirde sağlık sigortaları iki yıl süresince iptal oluyor. Eczaneler de suçlu duruma düşerek haklarında yasal işlem başlatılıyor. Hastalarımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz." Şeklinde konuştu.

HASTALAR DA YARDICI OLMALI
İzmir Eczacılar Odasına bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren, Tire Eczacıları Bölge Temsilci Yardımcısı Ali Taykut, Tire'de yapılan son denetimlerden sonra hastaların da konuya son derece duyarlı yaklaştıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü. � Tire küçük bir kent olduğu için genelde herkes birbirini tanıyor. Örneğin, Ayşe teyzem reçetesi ile herhangi bir eczaneye gelip ilaç yazdırsa, ardından da "benim biraz işim var. İlacımı on beş dakika sora alacağım." Deyip gitse. O esnada da müfettişler tarafından eczane denetlenirde Ayşe teyzenin kupürleri kesilmiş ilaçları yada sağlık karnesi bulunursa eczacı suçlu duruma düşebiliyor. Eczanelerden alışveriş yapan hastalarımızın da bizlere yardımcı olmasını istiyoruz." Dedi.



YAPTIRIMLAR ÇOK AĞIR

Kurallara uymayan hasta ve eczanelere ağır yaptırımlar uygulanıyor.Buna göre;
  • Eczanelerin sözleşmeleri 6-7 yıl arası fesih ediliyor.
  • Eczanelerde bulunan ilaç kupürlerinin toplamının 5 katına kadar para cezası uygulanıyor.
  • Eczacılar ağır ceza mahkemelerinde yargılanabiliyorlar.
  • Eczanelerde bulunan karne sahiplerinin sağlık sigortaları 2 yıla kadar iptal ediliyor.
haberin ayrıntıları için: www.tiremportal.com