12 Haziran 2008 Perşembe

Kazada Kask Hayat Kurtardı


Tire'de Ertuğrul Aker Devlet hastanesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Nuri Şengül (24), taktığı kask sayesinde ölümden kurtuldu.
Kazada motosikletiyle kamyonetin altına girerek başını aracın kasasına çarpan, ancak taktığı kask sayesinde mutlak bir ölümden kurtulan sürücü kazadan sonra Tire Emniyet Müdürlüğüne çağrılarak, İlçe Emniyet Amiri Hasan Tuğhan tarafından kendisine kask kullandığı için teşekkür edildi.

AZ DAHA BABA OLDUĞUNU GÖREMEYECEKTİ

Önceki gün eşini çalıştığı iş yerine eşini bıraktıktan sonra 07 E 6558 plakalı motosikletiyle evine dönerken, Celal Bayar Bulvarında, Kamuran Kılıç yönetimindeki 35 YDM 78 plakalı kamyonetle çarpışan Nuri Şengül, kazada başını kamyonetin kasasına çarpmasına rağmen taktığı kask sayesinde hayata tekrar tutunmayı başardı. Tire Emniyet müdürlüğü yetkililerinin ilçede motosiklet sürücülerine yönelik yaklaşık iki ay önce başlattığı kask takma zorunluluğu sayesinde mutlak bir ölümden döndüğünü belirten sürücü Nuri Şengül, polislere uygulamanın takipçisi oldukları için minnettar olduğunu söyledi. Kazada, başındaki kaskın çarpmanın şiddetiyle tamamen parçalandığını ifade eden Şengül, " Tire'de iki ay önce göreve başlayan Yunus ekipleri kask takma uygulamasının sıkı takipçisi oldular. Ben de ceza yemekten korktuğum için zorunlu olarak kask takmaya başladım. Baba olmayı beklediğim bu günlerde, daha doğmamış çocuğum yetim kalacaktı." Şeklinde konuştu.

DENETİMLER DEVAM EDECEK
Tire Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Tuğhan ise, kask kullandığı için çok ciddi bir kazayı yara almadan, hafif sıyrıklarla atlatan motosiklet sürücüsü Nuri Şengül�ü karakola çağırarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Tuğhan, kask kullanarak kendi hayatını kurtaran Şengül�e kask kullanıp kurallara uyduğu için teşekkür ederek "kask uygulaması sayesinde Tire'de meydana gelen ölümlü trafik kazalarının sayısında ciddi oranda azalmalar yaşandı. Göreve yeni başlayan yunus ekiplerimizle beraber uygulamanın sıkı takipçisi olacağız. Kask takmayan sürücülere asla taviz vermeyeceğiz." Şeklinde konuştu.

haberin ayrıntıları için: www.tiremportal.com