6 Ekim 2008 Pazartesi

Tire Süt Kooperatifi'nden Ucuz Mazot


Kooperatif 1890 ortağına ucuz mazot verebilmek için akaryakıt istasyonu açtı Tire küçük sanayi sitesinde açılan akaryakıt istasyonunda kooperatif ortaklarına litrede 10 YKR indirimli mazot satılıyor.
Ortaya koyduğu projelerle taraflı tarafsız herkesin taktirini toplayan Tire Süt Kooperatifi ortaklarına yönelik yeni bir hizmet daha başlattı. Kooperatif kayıtlı 1890 ortağına, Küçük Sanayi Sitesi, Gökçen karayolu üzerinde açtığı akaryakıt istasyonunda ucuz mazot satmaya başladı. Pompa fiyatının litrede10 YKR altından satılan mazottan yararlanan kooperatif üyeleri uygulamadan son derece memnun kaldıklarını belirttiler. Pet Line Akaryakıt Şirketi’yle 15 yıllığına sözleşme imzalayan Tire Süt Kooperatifi, aynı zamanda diğer müşterilerine de hizmet verecek. Ancak ortakların dışında hiç kimse piyasada haksız rekabet koşulları oluşmasın diye, 10 YKR’lik indirimden yararlanamayacak.

ÖRNEK ÇALIŞMA
Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, çiftçinin önemli maliyet kalemlerinden birini akaryakıtın oluşturduğunu ve üreticinin bu yükün altında ezildiğini söyledi. Başkan Eskiyörük, kooperatif bünyesinde açılan akaryakıt istasyonunun diğer kooperatiflere de örnek teşkil etmesi gerektiğini belirterek, “Son gerçekleştirdiğimiz çalışmanın ülkemizde başka bir örneği yok. Kooperatif ortaklarının yararlanacağı ucuz mazot satışından, üreticimiz büyük kazançlar sağlayarak maliyetlerinde önemli düşüşler sağlayacak. Ticari anlamda da faaliyet göstererek, akaryakıt istasyonumuzdan elde ettiğimiz geliri yine üreticimizin ihtiyaçlarında kullanacağız. Bir anlamda akaryakıt istasyonunun kazancı tekrar üreticiye dönecek. İstasyonumuzda satmayı planladığımız yıllık 5 bin ton mazotun yaklaşık olarak iki bin tonunu ortaklarımız kullandıracağız. Yeni idari binamız, pastörize süt tesisimiz, marketimiz ve son olarak hizmete giren akaryakıt istasyonumuz ile 2008 yılı kooperatifimizin için hamle yılı oldu” şeklinde konuştu.

NELER YAPILDI
  • Üreticiye yönelik makine parkı kuruldu.
  • 56 köye süt soğutma tankları konularak, kaliteli süt üretimi sağlandı.
  • Üreticinin yem ve tohum ihtiyaçları kooperatif bünyesinden karşılandı.
  • Veterinerlik hizmetleri verildi.
  • Pastörize süt tesisi kuruldu.
  • Kooperatif ürünlerinin satıldığı halk market açıldı.
  • 6’lı paketlerde ve bardakta pastörize süt üretimi için çalışmalar başlatıldı.
kaynak: Tire Haberleri