7 Mayıs 2008 Çarşamba

Köy muhtarları Şikayetçi

tire_büyükbaşhayvan6 Mayıs Salı günü,Tire AKP ilçe teşkilatı binasında ;AKP ilçe başkanı Erdoğan Güngör'ün de katıldığı köy muhtarları toplantısı yapıldı.

Toplantının konusu;Tire sınırları içerisinde bulunan kayıtlı büyük ve küçükbaş hayvanlara yapılan "şap"aşısının uygulama ücretinde yaşanan problemler idi.

Verilen bilgilere göre Tire sınırları içerisinde 55 bin kayıtlı büyük ve küçükbaş hayvan bulunuyor.Bu hayvanların hepsine şap aşısı yapılması gerekiyor.Aşılama süresince uygulama fiyatları konusunda aksaklıklar olduğunu belirten ve bu durumdan şikayetçi olduklarını söyleyen köy muhtarları şu iddaalarda bulunup,şöyle konuştular;"Tarım Bakanlığının İlçe Tarım Müdürlüğüne göndermiş olduğu yazılı belgeler,genelgeler doğrultusunda, kayıtlı hayvanlara yapılacak olan "şap" aşısının devlet tarafından karşılanacağı belirtilmiştir.Sadece hayvan başına 40 kuruş gib bir ücretin,hayvan sahibinden alınacağı, bu şartları ve ücreti kabul eden serbest çalışan veterinerlerle anlaşılıp aşıların bu kişilere yaptırılacağı belirtilmiştir.

Bu koşulları kabul eden veterinerler,taahhütte bulunup anlaşmaya vardılar.Fakat köylere geldiklerinde, hayvan başına 40 kuruş yerine;2 lira, 2,5 lira,3 lira gibi paralar istediler.Konuyla ilgili muhtarlara gönderilen yazılı belgeleri göstermemize rağmen,çeşitli bahaneler uydurarak bizlerden bu ücretleri aldılar.

Devletle anlaşma yapıp, şartları kabul ederek taahhütte bulunmalarınarağmen,buna uymayarak,bizden daha fazla ücret almışlardır.

Ayrıca köy muhtarları;köylerine aşı yapmaya gelen veterinerlerden, talep ettikleri ücret miktarının yazılı olduğu,imzalı kağıtlar istemelerine rağmen kendilerine böyle bir belge verilmediği iddaasında bulundular.

Haberin ayrıntıları için: www.tiremportal.com