7 Mayıs 2008 Çarşamba

Tire Ülkü Ocağında Türkçülük Semineri

tire_ülküTire Ülkü Ocağında;3 Mayıs cumartesi günü, saat 21:00 de "Türkçülük Günü"münasebetiyle bir seminer yapıldı.

Seminer konuşmasını;Tire İmam Hatip Lisesi Müdürü Kemal Akıl yaptı.Kemal Akıl tarih sayfalarında gerilere giderek Türklerin tarih sayfasındaki yerleri,geçtikleri evreler,gelişimleri ve üstlendikleri misyonları ele aldı.

Akıl,Türk tarihinin üç ayrı fetrete ayrıldığını söyledi.Bu dönemleri de şöyle sıraladı;1-Göktürk Fetreti, 2-Selçuklu Fetreti, 3-Osmanlı Fetreti.

Konuşmasında,Türkçülük veya milliyetçilik günü diye bilinen 3 mayısın ortaya çıkış hikayesini salondakilerle paylaştı.

Türk Mülliyetçisi yazar,Nihal Atsız'ın zamanın başbakanı Şükrü Saraçoğlu'na mektup yazarak,Milli Eğitim Bakanını eleştirmesi ve görevden alınmasını istemesiyle herşey başlamış.Ardından Nihal Atsız'a dava açılmış ve ikinci duruşmanın yapılacağı gün,yani 3 Mayıs 1944 günü birçok milliyetçi vatandaş;Nihal Atsız'a destek olmak ve bu durumu protesto etmek için Ankara'da toplanıp gösterilerde bulunmuşlar.

Akabinde yüzlerce kişinin gözaltına alınmış,bunların içinden 47 kişi yargılanmak üzere tutuklanmıştır.Yargılananların arasında Alparslan Türkeş de vardır

Mahkemeler yılarca sürer.Tam 65 duruşma süren bir mahkeme süreci yaşanır.Mahkemeler 31 Mart 1947 'de tutukluların çoğunun beraat etmesiyle son bulur.

Nihal Atsız'ın isteği ve tavsiyesiyle,1954 yılından beri,3 Mayıs günü;"Türkçülük ve Milliyetçilil Günü"olarak kutlamıştır.

Ülkü Ocağı Başkanı Utku Bengisu;Atatürk'ün söylediği şu sözleri hatırlatıp,akabinde konuyla ilgili düşündüklerini ifade etti."ben herşeyden evvel bir Türk miliyetçisiyim.Böyle doğdum,böyle öleceğim.Türk birliğinin bir gün hakikat olacağına inancım var.Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım.Türk birliğine inanıyorum onu görüyorum.Yarının tarihi,yeni devirlerini Türk birliği ile açacaktır.Dünya sulh ve sükunu bu devrin içinde bulacaktır."K.Atatürk

Bu sözün sahibi ulu önderimiz Atatürk'ün Türk Milletine emanet ettiği mirasın koruyucusu,ülkücüler bu anlamlı gün vasıtasıyla tüm Tire halkının Türkçülük-Milliyetçilik bayramını kutlar.3 Mayıs 1944'te yaşanan anti demokratik hadiseleri,işkence ve haksızlıkları bir kez daha kınadığımızı belirtelim.

Haberin ayrıntıları için: www.tiremportal.com