6 Ekim 2008 Pazartesi

Saldırı Tire'de Kınanacak

ImageHakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne düzenlenen terörist saldırı nedeniyle, İzmir'in Tire ilçesinde sivil toplum kuruluşları temsilcileri toplantı yaptı.

Tire Ticaret Odasında yapılan, dün saat 21.00 sıralarında başlayan ve geç saatlere kadar süren toplantıya Tire Kaymakamı Cezmi Türk Göçer, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Tarık Çapkınoğlu, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, garnizon komutanlığı yetkilileri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
Şehitler için saygı duruşu ile başlayan toplantıda terörist saldırı lanetlendi. Tire Kaymakamı Göçer, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Tirelilerin bu hain saldırı nedeniyle büyük bir acı ve öfke içerisinde olduğunu söyledi. Ülkenin hemen hemen her tarafında milli birlik ve beraberliğin vurgulandığı toplantılar yapıldığını belirten Göçer, şöyle konuştu:
''Türk ulusu, vatanı ve bayrağı uğruna gözünü kırpmadan canından vazgeçecek inanç ve azim içerisindedir. Türk milleti bu vatanı asla böldürmeyecektir.
Amaçları bıçak kemiğe dayanana kadar tahriklerine devam etmek ve kargaşa ortamından prim elde etmektir. Ancak Türk milletinin sarsılmaz iradesi ve birliği sayesinde en kısa sürede destekçileri ile birlikte tarihe gömüleceklerdir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.''
Toplantıda daha sonra Tire'deki tüm sivil toplum kuruluşları adına hazırlanan ortak basın bildirisi okunarak basına dağıtıldı.
"Bildiride, '' Aktütün karakoluna ve güvenlik güçlerimize yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz'' denilerek şu görüşlere yer verildi:
''Bu terör belasını neye mal olursa olsun bitirmenizi istiyoruz. Bu noktada üzerimize düşen bütün fedakarlıklara hazır olduğumuzu bildiririz. Siyasi iradeye bu noktada gerekirse yaklaşımlarını gözden geçirmesini, milli bir seferberlik başlatılmasını talep ediyoruz.''
Toplantıda, pazartesi günü saat 13.00'da Tire Şehitliği'nde ''Şehitleri anma ve terörü lanetleme mitingi'' düzenlenmesine karar verildi. Mitingde ayrıca Aktütün saldırısında şehit olan askerler için gıyabi cenaze namazı kılınacak.
kaynak: Tire Haber Portalı