6 Ekim 2008 Pazartesi

Bayramda Bilgisayarına Kavuştu

ImageTire'deki resmi bayramlaşma töreninde süt kooperatifi başkanı Mahmut Eskiyörük, ilçede yabancı dil alanında dereceye giren Serap Peker adlı öğrenciye diz üstü bilgisayar hediye etti.

Tire'de bayram kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Bayramın ilk günü sabah saat 10:00-10:30 arasında Orta Park Kafeterya'da gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde ilçe Kaymakamı Cezmi Türk Göçer, Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli, Emniyet Müdürü Zeki Sarıkoyuncu ve İlçe Jandarma Komutanı Ali Rıza Güler'in de hazır bulunduğu kutlama komitesi, siyasi partilerin, spor klüplerinin, resmi kurum ve kuruluşlar ile halkın bayramını kutladı. Oldukça neşeli bir havada geçen bayramlaşma töreninin ardından kutlama komitesi Jandarma Komutanlığı ile Tire B tipi Cezaevine giderek vatani görevlerini yapan askerler ile mahkumlarla da bayramlaştılar.

DERS ÇALIŞIKEN KULLANACAK
Bayramlaşma töreninde hoş bir sürprizde yaşandı. Tire'de yabancı dil alanında ÖSS'de dereceye girerek, 9 Eylül Üniversitesi, Dil Bilimi, İngilizce Bölümü'nü kazanan Serap Peker (18) adlı başarılı öğrenciye de Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük tarafından diz üstü bilgisayar armağan edildi. Törende kısa bir konuşma yapan İlçe kaymakamı Cezmi Türk Göçer, başarılı öğrencileri ödüllendirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ise, teklifin kaymakamlıktan geldiğini belirterek, "Hepimiz biliyoruz ki kaymakamımız eğitime son derece önemli destekler veriyor. Bu sene dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendiriyoruz. Bu teklif bize geldiğinde hiç düşünmeden tamam dedik" diye konuştu. Başarılı öğrenci Serap Peker'de Ramazan Bayramı'nda iki mutluluğu bir arada yaşadığını ve başta İlçe Kaymakamı Cezmi Türk Göçer olmak üzere, Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük'e teşekkür ettiğini belirterek, "Çok uzun bir zamandır benimde bir diz üstü bilgisayarım olsun istiyordum. Şimdi derslerime çalışırken en büyük yardımcım olacak" dedi.

ŞEKER İKRAM ETTİLER
Resmi bayramlaşma töreninin ardından Tire AK Parti İlçe Teşkilatında da bayramlaşma telaşı yaşandı. İlçe Başkanı Erdoğan Güngör ve 25 kişilik yönetim kurulunun hazır bulunduğu kutlamalarda partililere şeker ve çay ikram edildi. İlçe başkanı Erdoğan Güngör, "Tire İlçe teşkilatı olarak birlik ve beraberlik içinde bayramı kutluyoruz. En kısa sürede seçim çalışmalarının startını vereceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Tire Haberleri