8 Mayıs 2008 Perşembe

TOSBi - Lojistik Destek Yok

Tire TOSBITire Organize Sanayi’nin(TOSBİ) küçük sanayi esnafına “Lojistik Desteği” hiç yok. Organize sanayi bölgesinde üretim yapan fabrikaların yan kuruluşu olarak düşünülen, küçük sanayi sitesi çok güç durumda.

Tire Organize Sanayi’nin(TOSBİ) küçük sanayi esnafına “Lojistik Desteği” hiç yok. Organize sanayi bölgesinde üretim yapan fabrikaların yan kuruluşu olarak düşünülen, küçük sanayi sitesi çok güç durumda. Esnaf boş dükkannını bekliyor sanki. Sanaatkar esnaflar işsizlikten yakınıyorken, organizedeki bazı fabrikalar İzmir’e veya başka ilçelere iş yaptırıyorlar. Bunun büyük bir haksızlık olduğunu ve bir çözüm bulunması gerektiğini düşünüyor, sanayici esnaf.
Konu ilgimi çekti. Bazı araştırmalar yapmak ve bilgi edinmek için; eski belediye başkanı Tayfur Çiçek ve belediye başkanı Mehmet Sıtkı İçelli’ye “çözüm ne?”diye sordum.
Tayfur Çiçek; “ Bence dialog eksikliği var. Küçük sanayi sitemiz bu ihtiyaca cevap verecek güçtedir.Yıllar önce İzmir, Aydın ve çevre ilçelerden büyük çapta işler burada yapılıyordu. Çok deneyimli, bilgili esnaf ve sanaatkarlarımız bu gün kepenk kapatma durumuna geldi. Esnaf odaları ve Ticaret odamız aracılığıyla çözüm bulunur düşüncesindeyim” dedi.
Mehmet Sıtkı İçelli; “ Güzel bir soru. Bende sayın başkanımız Tayfur beye katılıyorum. Ben belediye başkanı olarak TOSBİ’de ikinci başkanlık görevim devam ediyor. Genel müdürümüz Galip Kılınç ile görüşeceğim. Küçük sanayi esnaf ve sanaatkarlarımızın sorunlarını çözmeye çalışacağım. Gereken desteğin sağlanması için ilk toplantıda gündeme aldıracağım” dedi.
Kaymakam Cezmi Türk Göçer; “Konu çok önemli. Ticaret odası üyelerinden oluşacak, Sanayi Odası kurulması ve bu konuyu ciddi anlamda projelendirmek şarttır” dedi.

Haberin ayrıntıları için : www.tiremportal.com