24 Mayıs 2008 Cumartesi

Gençlerin Sigaraya Tepkisi

Tireli Gençlerin Sigaraya TepkisiAtatürk, 19 Mayıs 1919 günü Bandırma Vapuru ile geldiği Samsun'da işgal edilen bir ulusun, bir vatanın Kurtuluş Savaşı'nı başlattı. Kurtuluş mücadelemizin başladığı bu tarihte, bir başka kurtuluş mücadelesi daha başlatıldı 2008 yılı itibarıyle.

Vatandaşlarımızın, özellikle de geleceğimizin teminatı gençlerimizin, en büyük düşmanı olan sigaraya karşı başlatıldı bu savaş.

Yeni çıkarılan ve sigarayla mücadeleyi öngören yasa 19 Mayıs 2008 tarihi itibari ile yürürlüğe girdi. Artık, toplumsal alan diye kabul ettiğimiz ve paylaştığımız yaşam alanlarında, ki bunların çoğu kapalı alandır, sigara içmek yasak.Bu yasağa uymayanlara çeşitli cezai yaptırımlar uygulanacak. Sigara içmeyenler bu ortamlarda yasağa uymayanları ikaz etme hakkına sahip.

19 Mayıs Bayramı törenlerinde, gençler saha içerisindeyken açtıkları sigara karşıtı pankartlarıyla geçiş töreni yaptılar. Pankartlarda sigaranın yarattığı büyük zararlar işlendi. Gençlerimiz 19 Mayıs günü, birbaşka düşmandan daha kurtulabilmek için savaş başlatmış oldu.

Haberin ayrıntıları için: www.tiremportal.com