24 Mayıs 2008 Cumartesi

Gençler Bayramlarını Kutladılar

19 Mayıs Kutlamaları19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Tire'de kutlandı. Bayram törenlerinin ilk ayağı, saat 08:45'de Alay Parkı Atatürk anıtı önündeki çelenk törenleriyle başladı.

Çelenk sunma töreninde saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Arkasından idari ve mülki erken ile tüm kurum ve kuruluşlar çelenklerini Ata'ya sundular. Türk bayrakları göndere çekildi. Törenlerin birinci kısmı bu şekilde sona erdi.

Programın devamı için şehir stadına geçildi. Hava çok sıcak olduğu halde, vatandaşların bayram coşkusunu yaşamak için stadı doldurduğu görüldü.

İlçe kaymakamı Cezmi Türk Göçer, Garnizon Komutanı Bnb. Feramis Duran, Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli tören gruplarının ve vatandaşlarının bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okunduktan sonra, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Atalay tören konuşmasını yaptı. Gençleri temsilen, Tire Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Sinem Aydın hazırladığı tören konuşmasını yaptı. Aynı okul öğrencileriyle devam eden programda; Ece Ünalmış, "Bu Gelen Bandırma Vapuru" adlı şiiri okudu. Hasan Gezgin Güdük "Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi"ni okudu. Dilara Bingöl liderliğinde sahadaki tüm öğrenciler "Gençliğin Ata'ya Cevabı"nı okudular. Akabinde Belediye Bandosu eşliğinde, Onuncu Yıl Marşı çalınarak okundu. Marşın verdiği coşku, okulların karma bando grubunun çaldığı güzel marşlar eşliğinde devam etti. Karma bando grubunun performansından etkilenen vatandaşlar, öğrencileri güçlü bir şekilde alkışladılar. Ardından tören grupları, marşlar eşliğinde tören geçişini yaptı.

Geçiş yapıldıktan sonra, kız ve erkek öğrenciler arasında 100 metre koşu yarışması yapıldı. Yarışmada, kız öğrenciler kategorisinde Tire Kutsan Anadolu Lisesi öğrencisi Selin Akbaşak birinci oldu. Erkek öğrenciler kategorisinde de Tire Endüstri Meslek Lisesinden Şükrü Özen birinci oldu.

Gençlerin oluşturduğu halk oyunları ekibi, yöresel oyunlardan oluşan zeybek gösterisini sundu. Programın sonlarına doğru; 19 Mayıs konulu yapılmış olan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren lise öğrencilerine ödülleri verildi. Ayrıca yine ilköğretim okulları arası halı saha futbol turnuvası, liseler arası erkek öğrenci futbol turnuvası, liseler arası kız öğrenci voleybol turnuvası ile yapılan 100 metre koşusu yarışmaları sonucu dereceye giren kişilere ve takımlara ödülleri verildi. Ödüller;İlçe kaymakamı Cezmi Türk Göçer, garnizon komutanı Bnb. Feramis Duran, belediye başkanı Mehmet Sıtkı İçelli ve İlçe Cumhuriyet Başsavcısı tarafından verildi.

Törenlerin finalinde, bütün okul öğrencilerinden oluşan karma gösteri grubu gösterilerini sundu. Büyük emekler harcanarak hazırlanan gösteride , kız ve erkek öğrenci grupları sırayla gösterilerini sundular. Bunaltıcı sıcağa rağmen gençlerin gösterilerini sonuna kadar izleyen vatandaşlar, alkışlarıyla gençlere teşekkür ettiler.

Haberin ayrıntıları için: www.tiremportal.com