18 Mayıs 2008 Pazar

Genç Motorcu Sponsor Bulamıyor


Yirmi yaşındaki Uğur Daylar’ın tek hayali Japonya da ki yarışlara gidebilmek ve orada yarışabilmek. Tire de tam bir motor sporları aşığı olan, ancak sponsor bulamadığı için İzmit Körfez pistinde ve İstanbul'daki yarışlara katılamayan yirmi yaşındaki Uğur Daylar son bir umut olarak kendisine sponsor arıyor. Babasının işlettiği terzi dükkanıyla sponsorluk parasını temin edemeyeceğini, kendisinin de parasını son kuruşuna kadar motosikleti alırken harcadığını belirten genç sporcu, eğer imkan verilirse. İzmit'te ve İstanbul'da yarışıp başarılı olduktan sonra Japonya'ya gidip orada da sesini duyuracağını söyledi.
İDOLÜ KENAN SOFUOĞLU

Kendisine idol olarak Kenan Sofuoğlu'nu seçtiğini de belirten Uğur Daylar,250 cc' lik motosikletiyle, bu katogoride Honda Cup adına İzmir Pınarbaşı pistinde amatörce yarışlara katılıyor.Önünde, ikisi İzmir Pınarbaşı'nda dördü de İstanbul Park'ta olmak üzere toplam altı yarış kaldığını belirten genç sporcu; "eğer sponsor bulabilirsem başarılı olacağıma inanıyorum.Yarışlarda sponsor bulamadan yarışamıyoruz.Fırsat verilirse İzmir ve İstanbul'da başarılı olduktan sonra ülkemin adını dünyada da duyurmak istiyorum.Bana sponsor olacak firmanın reklamı ise motosikletin üzerine kaplanarak, tulumuma işlenecek.Ayrıca medyada da yer alacak.Tüm zorlukları yenerek Japonya'ya gideceğim ve başarılı olacağım."Şeklinde konuştu.

BABASI DA DESTEKLİYOR
Geçimini terzilik yaparak sağlayan baba Mustafa Daylar ise oğlunu her konuda desteklediğini söyledi.Kırk dört yaşındaki baba Daylar; " oğlumun uğraştığı motor sporları son derece pahalı sporlar.Bu nedenle elimden fazla bir şey gelmiyor.Ama Uğur'un her türlü zorluğu aşıp başarılı olacağına inanıyorum."dedi.

Haberin ayrıntıları için: www.tiremportal.com